JukkaKetonen Defend your freedom!

Integroituminen suomalaiseen yhteiskuntaan vs. jihadismi

Aloitan lainauksella:

Colita De Ranan blogista lainattua:

 

"Islam illalla olisi ollut mahdollisuus aidosti rakentavaankin keskusteluun ja resepti tähän oli ihan toimittajien nenän edessä - heidän omassa vieraslistassaan. Illan viiimeinen vieras, muslimi ja rock-muusikko Deniz Bedretdin olisi voinut tarjota aivan erilaisen lähtökohdan keskusteluun. Bedretdin edustaa Suomeen jo 1800-luvulla tulleita tataarimuslimeja, jotka ovat sopeutuneet suomalaiseen yhteiskuntaan lähes täydellisesti, mutta säilyttäneet islamilaisen identiteettinsä. He ovat suomalaisia muslimeja. Jos toimittajat olisivat keskittyneet shokeerauksen sijaan itse aiheeseen, olisivat he ehkä nähneet Denizin mielipiteiden arvon ja asettaneet hänet keskustelun avaajaksi keskustelun lopettajan sijaan. Hän olisi voinut vastata moniin, oikeasti tärkeisiin kysymyksiin, joita Islam ilta ei onnistunut edes käsittelemään. Miten tataarit sopeutuivat Suomen yhteiskuntaan? Miksi he ovat onnistuneet siinä, missä nämä 'uuden aallon' muslimit niin kovasti kompuroivat? Mitä mieltä he ovat naisten oikeuksista? Miten he tulkitsevat jihadin? Mitä tämän päivän muslimit voisivat oppia tataarien tavasta integroitua länsimaalaiseen yhteiskuntaan? Entä hyväksyvätkö islamvihaajat ja islamia pelkäävät tataarien mallin elää Suomessa? Näillä kysymyksillä olisimme ehkä oppineetkin jotain Islam illasta kärjistetyn tappelun sijaan. "

Tämä on varmasti jo-ties-kuinka-mones artikkeli aiheesta islam - muslimit - Suomi. Eikä mikään ihme, onhan islam varsinkin viime päivinä saanut huonoa mainosta ISIS-terroristi-murhaajaryhmän myötä. Näin ollen, Suomessakin asuvia muslimeja pidetään vähintäänkin epäilyttävinä. Moni karsinoi kaikki muslimit samaan kategoriaan, uskovaisiin, jotka yrittävät valloittaa maailman ja saattaa kaikki yhteiskunnat sharia-lain alle. Koraanista osataan irrottaa tekstejä, joilla voidaan lietsoa vihaa muslimeja kohtaan - ottamatta kuitenkaan selvää siitä, mitä kyseinen Koraanin kohta tarkoittaa, voidaanko sitä tulkita kirjaimellisesti, vai voiko tuo irralleen otettu teksti tarkoittaa jotain muutakin. Osa vihaa lietsovista ihmisistä, ei ole koskaan mahdollisesti edes keskustellut muslimin kanssa. Samainen vihanlietsoja tietää ehkä, että on olemassa sunneja ja shiioja, mutta ei tiedä ehkä mitä eroa heillä on. Puhumattakaan siitä, onko olemassa joitain muitakin muslimiryhmiä. Kaikki muslimit ovat vihanlietsojien mukaan samaa sakkia!

Joka tapauksessa, nuo Colita De Ranan kirjoittamat kysymykset tarvitsisivat vastauksia; Miten tataarit sopeutuivat Suomen yhteiskuntaan? Miksi he ovat onnistuneet siinä, missä nämä 'uuden aallon' muslimit niin kovasti kompuroivat? Mitä mieltä he ovat naisten oikeuksista? Miten he tulkitsevat jihadin? Mitä tämän päivän muslimit voisivat oppia tataarien tavasta integroitua länsimaalaiseen yhteiskuntaan? Entä hyväksyvätkö islamvihaajat ja islamia pelkäävät tataarien mallin elää Suomessa?

Mielestäni tuo listassa kakkosena oleva kysymys on kaikkein tärkeimpiä, tietäessämme, että Suomesta on lähtenyt 40 - 50 jihadistia liittymään "pyhään sotaan"? Jos muuten et ole vielä huomannut, niin islam on tullut Suomeen jäädäkseen. Sille sinä et voi mitään - tai voit tietysti...käännytät muslimit pois islamin uskosta, johonkin toiseen uskontoon - helppoa kuin heinän teko? Vai ajattelitko aloittaa Suomessakin etnisen puhdistuksen ISIS-terroristimurhaajaryhmän tyyliin? Mitä voimme tehdä? Ainakin yrittää vaikuttaa siihen, että mikään uskonnollinen ryhmä ei saa uskonnollisuutensa perusteella erioikeuksia yhteiskunnassamme. Voimme puolustaa omia länsimaisia oikeuksiamme ja tapojamme, pelkäämättä että meitä kutsutaan rasisteiksi. Minuakin on jo kutsuttu niin monta kertaa rasistiksi ja natsiksi, että en tiedä, itkeäkö vaiko nauraa.

Mutta palataanpa tuohon alkuperäiseen kysymykseen. Miksi nämä "uuden aallon" muslimit eivät pysty integroitumaan osaksi yhteiskuntaamme? Miksi jokin "kalifaatti" on sellainen ihanne, että nuorten muslimien pitää lähteä taistelukentille "Allahin puolesta"? Syynä on, uskokaa tai älkää: USKONTO. Niin sanotut "normisuomalaiset nuoret", jotka syrjäytyvät, harvemmin hakeutuvat taistelutehtäviin ulkomaille. Heillä on sen verran järkeä päässä, että oma henki ja turvallisuus menee kaiken edelle, vaikka olisi kuinka työtön, eikä tekemistä. Jotain keppostelua voidaan muuten kyllä yhdessä keksiä.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että mikäli erittäin uskonnollisella ihmisellä on huono olo tässä maassa, tulee hänen katsoa peiliin! Näkyykö peilistä suomalaiseen yhteiskuntaan integroitunut ihminen, vai joku, joka haaveilee kalifaatista? Ihminen voi olla riippuvainen monesta eri asiasta. Itse olen nikotiiniriippuvainen - mutta toisaalta käytän nikotiinia kohtuudella. Jollain voi olla riippuvuus alkoholiin, joku voi olla seksiaddikti. Ihminen voi olla myös uskontoriippuvainen. Kaikki edellä mainitut riippuvuudet voivat olla haitallisia terveydelle, myös varsinkin mielenterveydelle, jos ne saavat olla liian määräävänä tekijänä elämässä. Ne, jotka eivät ole yhteiskuntaamme tällä hetkellä tyytyväisiä, voivat toki muuttaa johonkin muslimimaahan, tai vaikka sinne "kalifaattiin", josta osa täällä maassammekin asuvista muslimeista unelmoi. Suomalaista yhteiskuntaa ei tarvitse muuttaa millään uskonnollisilla säädöksillä muka "paremmaksi".

Suurin osa muslimiväestöstämme elää keskellämme rauhassa ja muita häiritsemättä. He ovat tyytyväisiä siihen, mitä heillä täällä on, ja arvostavat Suomea. He myöskin tiedostavat, että länsimainen yhteiskuntamme, ei ole heidän "ihanneyhteiskuntansa" mukainen. Tosin, he myöskin tiedostavat sen, että heidän "ihanneyhteiskuntansa" mukaista yhteiskuntaa ei ole tällä hetkellä missään päin maailmaa. Henkilöt, jotka eivät arvosta maatamme, ovatkin lähteneet ja liittyneet ISIS -terroristimurhaajaryhmän riveihin. ISIS kun ajaa heidän "ihanneyhteiskuntansa" mukaista asiaa, tosin brutaalein keinoin; kiduttamalla, tappamalla ja raiskaamalla. Suomessa on edelleen henkilöitä, jotka kannustavat ja värväävät uusia ehdokkaita "pyhään sotaan", tai rahoittavat islamistisia terroristiryhmiä. Värväystä tapahtuu myös somen välityksellä, Facebook, Twitter tai blogipäivityksillä. Ikävä tosiasia on, että varsinkin näillä värvääjillä on omanlaisensa käsitys muslimin velvollisuuksista kuin keskellämme rauhanomaisesti asuvalla muslimilla.

Suomessa asuvat maltilliset muslimit ovat alkaneet tehdä yhteistyötä viranomaisten kanssa estääkseen värvääjien touhut Suomessa. Vaikka sosiaalinen media on varmasti yksi vaikutusvaltaisimmista värjäävistä, on syytä tarkastella myös mitä 'meidän' moskeijoissamme oikein opetetaan. Oppivatko muslimit perjantaisaarnoissaan maltillista islamia vai kannustavatko saarnat jihadiin?

Ahmad Fadil on Helsingissä sijaitsevan Muslimikodin (Muslimikodin Yhdyskunta Y-tunnus 2297094-8) uskonoppinut ja islamin opettaja. Marokosta Suomeen muuttanut Fadil uskoo, että Suomessa ei ole yhtäkään imaamia, jolla on arvonimeen vaadittavat tiedot tai taidot. Fadil tunnustautuu salafistiksi.

Heitän tähän väliin lainauksen Wikipediasta:
"Salafismi on sunni-islamilainen liike, joka pitää hartaita esi-isiä eli salafeja esikuvinaan. Sana Salaf on arabiankielinen substantiivi ja voidaan kääntää merkitsemään esi-isää tai edelläkävijää. Islamilaisessa terminologiassa sillä viitataan yleisesti kolmeen ensimmäiseen muslimisukupolveen: Sahabah (toverit), Tabi (seuraajat) ja Taba‘ at-Tabi‘in (seuraajien jälkeiset). Nämä kolme sukupolvea nähdään esimerkkinä siitä, kuinka islamia pitää harjoittaa. Salafismiin kuuluu taipumus tulkita ankarasti kirjoituksia. Ylen toimittaja Tom Kankkosen mukaan Suomessa harjoitettava salafismi on lähellä jyrkän linjan wahhabilaisuutta. Salafisteja on Suomessa muutamia satoja, ja he toimivat sellaisissa yhteisöissä kuin Muslimikoti Helsingissä, Iqra-yhdistys, Totuudentie ja internetin Salafi-foorumi. Boutros Boutros-Ghalin mukaan salafisti-liike on vakava uhka ihmisoikeuksille, koska se pitää ihmisoikeuksien puolustamista uuskolonialistisena perintönä ja jopa uutena ristiretkenä islamia vastaan."

Iqra ry. on vuonna 2002 perustettu suomalainen yhdistys, (rek.nro 189.516) joka kääntää, julkaisee ja levittää suomenkielistä islamilaista kirjallisuutta. Yhdistys perustettiin vastaamaan islamista kiinnostuneiden sekä suomenkielisten muslimien tarpeeseen saada käyttöönsä kirjallisia lähteitä, joissa islamin oppia lähestytään nimenomaan muslimien näkökulmasta, islamin oppineiden ymmärryksestä ammentaen. Iqra ry:n tavoitteena ei ole saavuttaa rahallista hyötyä, vaan levittää "oikeaoppista" islamilaista tietoa suomalaisessa yhteiskunnassa.

Vielä viime viikolla Muslimikodin Yhdyskunnan uskonoppineen ja islamin opettajan Ahmad Fadilin vaimon facebook-profiilinimessä oli liite "Hijrah Dreamer". Hijrah on käsite, jolla viitataan muuttoon ei-muslimimaasta muslimimaahan ja nyt se on tällä hetkellä yleisesti käytössä kun puhutaan " kalifaattiin" muutosta. Ilmeisesti hänkin unelmoi kalifaattiin muutosta - onko se sattumaa vai olisiko Muslimikodin imaamin opetuksilla vaikutusta asiaan?

Ja lopuksi laitan tähän lainauksen, jonka löysin (18.9.2014) Metro-lehdestä. Kirjoittaja on syyrialainen Osama Al Aloulou:

"Syyrian kansalaisena viestini Suomessa asuville muslimeille, jotka harkitsevat lähtevänsä sotimaan Syyriaan, on että Syyria ei tarvitse teitä. Kysykää itseltänne: Onko Islam rauhan vai väkivallan, kauhun vai rakkauden uskonto? Suomi antoi teille tämän kaiken, ja lisäksi rauhan ja turvallisuuden, laadukkaan koulutuksen ja uskonnonvapauden, taloudellisen ja sosiaalisen etuoikeuden ja niin edelleen. Tämän kaiken saamanne hyvän vastapainoksi: älkää tukeko fundamentalismia, vaan käyttäkää taitonne ja tietonne viisaasti ja oikein. Suomi tasoittaa tietä tämän tiedon luokse ja avaa ovia hyvään elämään. Tasapainota moraaliset velvollisuutesi Suomea kohtaan olemalla hyvä."

Kiitos, minulla ei ole muuta lisättävää.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Tasapainoiselta ja rehelliseltä kuullostavaa erittelyä Islamin nykykasvoista Suomessa.

Haluan kuitenkin pitää ao.maista muuton minimissään, jotta emme joudu Ruotsissa tapahtuneiden mellakoiden uhriksi.

Kunniamurhat ja naisten ympärileikkaus ovat myös pöyristyttäviä asioita, joiden toivon pysyvän Suomen maaperän ulkopuolella.

Viime tiedot rekrytöinneistä IS:ään ja porukan paluu sieltä vahvistavat käsitystäni siitä, että maanamuutto on pidettävä minimissään.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Tasapainoiselta ja rehelliseltä kuullostavaa erittelyä Islamin nykykasvoista Suomessa.

Haluan kuitenkin pitää ao.maista muuton minimissään, jotta emme joudu Ruotsissa tapahtuneiden mellakoiden uhriksi.

Kunniamurhat ja naisten ympärileikkaus ovat myös pöyristyttäviä asioita, joiden toivon pysyvän Suomen maaperän ulkopuolella.

Viime tiedot rekrytöinneistä IS:ään ja porukan paluu sieltä vahvistavat käsitystäni siitä, että maahanmuutto on pidettävä minimissään.

Toimituksen poiminnat